Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben!
BETWIXT logo

Kiadó

BETWIXT - RED EP [BXT006]

Az elmúlt két évben hagyománnyá vált, hogy a pécsi illetőségű DJ / producer kollektíva a csapattagok és meghívott vendégek szerzeményeiből összepakolt válogatáslemezzel ünnepli aktuális születésnapját.

Idén sincs ez másként, a hatodik gyertya meggyújtása alkalmából befutott a BETWIXT legújabb büszkesége, a RED!

A vörös kiadvány – a krútól megszokott módon – az eklektikát helyezi mindenek elé. Az Amerie hangmintákkal körbeölelt basszusszőnyegektől és akusztikus gitár témáktól kezdve, francia electro-t idéző szintiőrületen és house-kirándulásokon át, egészen az instrumentális lofi hiphopig terjed a merítés.

A házi producerbrigád (BRSK, bõmber, marion, illben, Levkō, BandiT) mellett a tavalyi Klipszemléről ‘Legjobb látvány’ díjjal hazatérő OIEE, a budapesti éjszaka 12 éves múltra visszatekintő bástyája, a LavaLava frontembere, Mate Tollner és a manapság pezsgő hazai lofi hiphop / Soundcloud szcéna feltörekvő figurája, Fangs is bedobott 1-1 dalt a közösbe.

A RED háttérmunkálataiért a korábbi BETWIXT kiadványok esetében már jól bevált páros felelt: a mastering Nagy Roland füleit, míg a borító Lugosi Tamás ‘Scham’ kezeit dícséri.

A BETWIXT egyébiránt nem unatkozott az elmúlt évben: tavasszal a PEN Fesztivál keretein belül Pécsre csábították a holland futurebeats ikont, Jarreau Vandalt, szeptember elején egyenesen a legendás Ed Banger Recordstól igazoltak fellépőt Myd személyében, októberben pedig a francia diszkózsenivel, Breakbottal dupláztak otthon és Budapesten. Emellett az idei évben indították útnak Pécs On Stage névre keresztelt videósorozatukat, ahol friss, izgalmas pécsi produkciókat mutatnak be különleges helyszínekről egy profi kamera krú szárnysegédletével.

További kiadványok

 • marion - Alteration EP [BXT005]
  marion
  Alteration EP
  [BXT005]

  Újabb kiadvánnyal jelentkezünk - a korábban a Collect All And Save remixlemezén és a csapat YELLOW című válogatásán is feltűnő marion 3 dalt felvonultató, Alteration címet viselő kislemeze immár az ötödik megjelenés a BETWIXT katalógusában.

  Az Alteration cím marion közelmúltbeli belső harcaira, változására utal, ezt az alaptételt pedig az EP-t nyitó Alphabet tovább erősíti – a komor felütéssel induló, később viszont ábrándozó, elszállós irányba húzó dal finoman adagolt szintikkel és kifinomult dobgroove-val operál.

  A Unit a kislemez talán leginkább tánctérre szabott trackje. Letisztult, de fülbemászó melódiák és izgalmas perkák diktálják a tempót, ennek köszönhetően a szám bármelyik house buli főműsoridejében megállja majd a helyét.

  Az Alteration összesen több mint 15 percét a Void zárja, szépen lekerekítve az etűdöt – a merengő hangulat ebben az esetben is adott, a dobok pedig zárótrack lévén itt már finomabban ütnek, mint a Unit, vagy az Alphabet esetében.

  Mastering: Nagy Roland
  Artwork: Lugosi Tamás 'Scham'

 • BETWIXT - YELLOW EP [BXT004]
  BETWIXT
  YELLOW EP
  [BXT004]
  5. születésnapunk alkalmából újabb válogatásalbummal jelentkezünk.

  A future beatstől a búgó technón keresztül a brit klasszikusok ihlette számokig terjed a stíluskavalkád, hisz a megjelenés célja, hogy a kortárs elektronikus zenék minél tágabb spektrumát vonultassa fel, bemutatva, mi a BETWIXT esszenciája.

  A YELLOW egy erős future beats blokkal indul. tzapa finoman hömpölygő dala után az imPro Schoolt is megjárt BRSK veszi egy fokkal táncosabbra a figurát a house és a future beats határmezsgyéjén mozgó Want U-val. Ezután bõmber egy kis trappel fűszerezi a képletet, hogy kellőképp megtúráztassuk a mélynyomókat.

  A következő blokkal átevezünk a hűvösebb négynegyedek világába. illbentől az Aloneless egy elszállós, csukott szemmel táncolós deep house himnusz. A belga Kimmann duója szintén partisláger-gyanús számmal köszön be, mely dübörgő mélyekkel és törzsi hatású perkákkal operál. Végül marion a Nope képében egy lépegetős technobombával zárja a lemez ezen szekcióját.

  Diszkógömb nélkül nem élet az élet, Sazabio egy abszolút eufórikus számmal emel a hangulaton, majd zárásként brit vizekre is evezünk BandiT klasszikus garage és 2step ihletésű számával, hogy teljes legyen az elektronikus zenei kalandozás.

  A BETWIXT célja, hogy egy olyan platform legyen, ahol vígan megfér egymás mellett a house, a techno, a future beats és a legelvetemültebb kísérleti elektronika. Ahol a tapasztalt dj-k és producerek mellett főidőben felléphetnek olyanok is, akiknek ez életük második szettje - amennyiben kellően lelkesek és jó az ízlésük. Itt találkozik a mainstream az undergrounddal, a gyakorlottság a kezdőséggel és ezt a pezsgő eklektikát teljes szívvel szereti a közönség.

  Közreműködők:

  • tzapa
  • BRSK
  • bõmber
  • illben
  • Kimman
  • marion
  • Sazabio
  • BandiT

  Mastering: Nagy Roland
  Artwork: Lugosi Tamás 'Scham'

 • Collect All And Save - 180809 The Remixes EP [BXT003]
  Collect All And Save
  180809 The Remixes EP
  [BXT003]

  A BETWIXT második megjelenését a Collect All And Save prezentálta a nyár végén. Az eredendően sem épp szokványos számokat azonban még tovább csavartuk, így büszkén mutatjuk be a CAAS - 180809 The Remixes EP-t!

  Az eredeti trekkekről azt írtuk, hogy:

  A három szám meglehetősen nyers és experimentális. A post-rockra hajazó elemek ugyanúgy megjelennek bennük, mint a magyar népi motívumok, úgyhogy garantáltan nem mindennapi élményt nyújt a hanganyag. Az alapot persze kőkemény négynegyedek adják, úgyhogy a technóhoz szokott füleknek sem kell tartaniuk tőle.
  Azt kérdezed, hogy dolgoztuk át a kislemezt?

  'marion' friss név a BETWIXT háza táján, de ennél jobb belépőt el sem tudtunk volna tőle képzelni: a Melf morcos techno zuhatagából egy kellemesen hömpölygő, de azért az eredeti track sötét hangulatát megtartó, ambient és techno között egyensúlyozó újragondolást kerekített.

  A 180809-et bõmber és Siaga együttes erővel vette kezelésbe: az eredeti receptbe beszállt az instrumentális hiphop / trap is-, mint irányjelző és egy kis gitárjáték, hogy aztán a dal végén jövőbe mutató szintikkel teljesedjen ki a történet.

  A harmadik remixet luvtoshima szállította: az acidtől fortyogó, népzenével fűszerezett Szerelemnek adott merőben új köntöst. Egy lo-fi szőnyegbe tekert house indulót kapunk, elszállós szintikkel és a limitert erősen megdolgozó dobokkal.

  A BETWIXT egy eredendően pécsi underground elektronikus zenei közösség, mely a baranyai megyeszékhely mellett a budapesti éjszakai életből is egyre nagyobb szeletet vág ki magának. A BETWIXT célja, hogy egy olyan platform legyen, ahol vígan megfér egymás mellett a techno, a house, a futurebeats, a hiphop és a trap. Kiadóként a törzsgárda mellett ismert és kevésbé ismert producereknek is teret adnak, hogy izgalmas és egyedi hanganyagokat hozzanak létre.

  A 'Buy' gombra kattintva az album letölthető a Bandcamp oldalunkon.

  Közreműködők:

  • marion
  • bõmber
  • Siaga
  • luvtoshima

  Mastering: Nagy Roland

 • Collect All And Save - 180809 EP [BXT002]
  Collect All And Save
  180809 EP
  [BXT002]

  A BETWIXT második megjelenését a Collect All And Save prezentálja. A duó – Borbás Olivér és Irsik Bence – számára nem ismeretlen a kollaboráció, hiszen amellett, hogy a Kaktus zenekar tagjai, még unokatestvérek is. Azért indították a projektet, hogy a zenekarral ellentétben itt csak az elektronikus zenére fókuszáljanak… de azért persze a gitárt és a torzítót sem rakják túl messzire.

  Ez a legvidámabb dolog, amit valaha csináltunk.

  – mondják a sötéten hömpölygő technótömegre, ami az első EP-jük anyaga lett, ami akár aggodalomra is okot adhatna. A három szám meglehetősen nyers és experimentális. A post-rockra hajazó elemek ugyanúgy megjelennek bennük, mint a magyar népi motívumok, úgyhogy garantáltan nem mindennapi élményt nyújt a hanganyag. Az alapot persze kőkemény négynegyedek adják, úgyhogy a technóhoz szokott füleknek sem kell tartaniuk tőle.

  A Collect All And Save fellépéseknek külön egyedi ízt ad, hogy live performansznak tervezik őket. Míg Olivér dj-ként a számokat rakja, Bence gitározik. Érdemes tehát őket élőben is elkapni!

  A 'Buy' gombra kattintva az album letölthető a Bandcamp oldalunkon.

  Mastering: Borbás Olivér & Irsik Bence
  Artwork: Lugosi Tamás 'Scham'

 • BETWIXT - Blueprint EP [BXT001]
  BETWIXT
  Blueprint EP
  [BXT001]

  Negyedik születésnapunkat ünnepeljük, aminek meg is adjuk a módját: tagjaink és rendszeres fellépőink zenéiből egy hétszámos albumot jelentetünk meg.

  A Blueprint névre keresztelt első album tökéletes lenyomata annak, hogy mi is a BETWIXT esszenciája: találkoznak benne tucatnyi megjelenést a hátuk mögött tudó, tapasztalt producerek és újoncok. A négynegyed vegyül a trappel és a kísérleti elektronikával. Az elektronika az élőzenével.

  Hallgassatok bele a pécsi underground eklektikába!

  A 'Buy' gombra kattintva az album letölthető a Bandcamp oldalunkon.

  Közreműködők:

  • BRSK
  • Keleman
  • baq
  • bõmber
  • BandiT
  • oollvvrr
  • illben
  • Ferko

  Mastering: Fábián Ferenc
  Artwork: Köves Rebeka